Praktická teorie - Zdravé tělo
Jsou sojové boby zdravé?
Jsou sojové boby zdravé?
Odpověď bys měl znát sám. Ne! Nic proti tomu, když je necháš vyklíčit, pak se z nich opět stane zelenina. Já osobně klíčky nemám rád.
Sojové produkty nabízené v mnoha prodejnách jsou mrtvými průmyslovými výrobky. Vegetarián, který ze stravy vypustil maso, nechce přijít o kořeněnou chut, aby syrová strava lépe chutnala. Každý vařený pokrm vede zpět k dobré měštanské stravě!
Jak sojové produkty vznikají? Chemickým rozpouštěcím prostředkem Hexan, který je sám o sobě záludným šklodlivým produktem, je z bobů vytahován olej! Jakmile se Hexan smíchá s roztlučenými boby, vyteče z nich olej! Tím je dosahováno největší výtěžnosti!
Aby se olej a mouka daly využít, musí se hexan odstranit. Za tím účelem je hmota vystavena prudkému žáru. Když je tato chemická směs vystavena horku, vyvíjí se enzymová překážka. Zbytky smrtelného hexanového plynu zůstávají v bobech. Dostáváš tedy chemicky mrtvý výrobek, který v důsledku toho, že je bez jakékoliv chuti, musí být doplňován tuky, solí a kořením jako maso.
Vegetariáni, maso bez "revmatické" omáčky je pak lepší, než tento chemický výrobek, t.j.sojové maso, granulát atd.! Mrtvé sojové výrobky připustit pouze výjimečně jako přechodnou stravu u příležitosti pozvání, musí-li to být!
Z knížky Co vám doktoři neřeknou, autor Helmut Wandmaker